IMPLANTATI

Zobni implantat je ˝vijak˝, ki nadomešča korenino zoba. Vsadimo ga v čeljust, kjer služi kot nosilec (sidrišče) za izdelavo protetičnih nadgradenj: prevlek, mostičkov ali protez. Uspeh posega je visoko predvidljiv in je najboljša izbira za nadomeščanje zob pri ljudeh z dobro ustno higieno.

Z implantati zobozdravnik nadomesti manjkajoče zobe brez brušenja ostalih zob. Omogočajo izdelavo optimalnih fiksnih ali snemnih protetičnih rešitev ne glede na število manjkajočih zob.

Implantatno protetična terapija, primerjana s klasično protetično oskrbo (mostički, delne in totalne proteze) bistveno izboljša funkcijo in estetiko ter posledično udobje in samozavest. Dolgoročno je, posebno ob upoštevanju višje kvalitete življenja, implantatna terapija tudi cenejša.

Implantatna oskrba je sestavljena iz kirurškega posega, ko vam v lokalni anesteziji vstavimo zobne vsadke. Poseg je popolnoma neboleč in je primerljiv z naporom (če odmislimo strah in pričakovanje) ob zahtevnejšem puljenju zoba. Implantacija enega vsadka traja približno 30 minut.

Po vsaditvi se včasih pojavijo prehodne pooperativne bolečine in oteklina (nekaj dni), kar lajšamo s protibolečinskimi zdravili.

Po vraščanju vsadkov (nekaj tednov do nekaj mesecev) izdelamo protetično nadgradnjo: prevleke, mostički ali proteze (tehnološko podobno klasični protetiki).

V zobozdravstvu Lavtar uporabljamo Ankylos implantate vodilnega svetovnega proizvajalca Dentsply-Friadent.

Implantati ohranjajo vaše zobe in oralno zdravje, saj ne zahtevajo brušenja zdravih zob. Preprečujejo izgubo kosti in umik dlesni, kar je neizogibno na mestih izgube zob, predvsem ob nošnji protez.

Pri večjem številu manjkajočih zob omogočajo izdelavo mostičkov in odvrnejo potrebo po delni protezi. Služijo nam tudi za pričvrstitev proteze pri brezzobih čeljustih in s tem izboljšajo funkcijo.


  • Zobozdravstvo Lavtar d.o.o.
  • Dunajska 106
  • 1000 Ljubljana
  • tel.: 0590 20 069
  • dš.: 23596244
  • trr.: 02015-0257127030

 

 

 

2012 Zobozdravstvo Lavtar d.o.o.