PREVLEKE

Zobna prevleka je »kapica«, ki ima obliko zoba in jo cementiramo (prilepimo) na obrušen zob. Zob prekriva v celoti. Z njo obnovimo obliko, velikost, trdnost zoba in izboljšamo njegov izgled.

Naredimo jih, kadar zaradi obsežnega kariesa, zloma, obrabe,... ni mogoče izdelati zalivke.

Izdelujemo kovinsko-keramične in polno-keramične prevleke.

Kovinsko-keramične prevleke

Kovinsko-keramične prevleke imajo ogrodje iz kovine (večinoma jeklo), na katerega je ˝napečena˝ keramika. Združuje zadovoljivo estetiko, ob visoki trdnosti in relativni cenenosti.

Zobozdravniki izdelamo posamične prevleke in mostičke.

Kovinsko-keramične prevleke so terapija izbire, kadar ne zahtevamo vrhunske estetike, potrebujemo pa odlične mehanske lastnosti: oskrba kočnikov, daljših vrzeli, prevleke povezane s protezo,...

Zaradi kovinskega ogrodja, ki ne prepušča svetlobe, je ob takih prevlekah lahko viden temnejši rob dlesni, kar je estetsko moteče.

Polno-keramične prevleke

Polno-keramične prevleke imajo ogrodje iz belega, prosojnega materiala (aluminijev ali zirkonijev oksid), ki ne moti prehoda svetlobe skozi zob; s temi prevlekami oskrbljeni zobje so v estetskem smislu najboljši nadomestek naravnih zob.

Uporabljamo jih za oskrbo sprednjih zob in vrzeli, kjer je zaželjena vrhunska estetika.

Prehod med polnokeramično prevleko in zobom je neviden, le-ta je lahko postavljen nad nivo dlesni, kar je biološko bolj sprejemljivo.

Primerne pa so tudi za paciente z alergijami na kovine.

MOSTIČKI

Mostiček je zobno-protetična konstrukcija, ki povezuje zobe okoli vrzeli v čeljusti. Sestavljajo jih prevleke na obstoječih zobeh (nosilcih) in členi med njimi ,ki nadomeščajo manjkajoče zobe.

Cena mostička je produkt cene {prevleke} in {števila nosilcev + števila manjkajočih zob}.

Mostičke izdelujemo v kovinsko-keramični (visoke mehanske zahteve) in zirkonij-keramični tehniki (visoke estetske zahteve).

V Zobozdravstvu Lavtar izvajamo vse vrste zobnoprotetične oskrbe.


  • Zobozdravstvo Lavtar d.o.o.
  • Dunajska 106
  • 1000 Ljubljana
  • tel.: 0590 20 069
  • dš.: 23596244
  • trr.: 02015-0257127030

 

 

 

2012 Zobozdravstvo Lavtar d.o.o.